De Oldtimerdag kan helaas niet plaatsvinden in 2021!

Op naar 21 mei 2022.  Inschrijven is nog niet mogelijk.

Header 01

Oldtimerdag Zoetermeer

Themas

Oldtimerdag Thema’s

De Oldtimerdag in de Zoetermeerse Dorpsstraat is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige klassiekers. Elk jaar met een eigen thema. Zo passeerden onder andere de volgende (landen)thema’s al de revue: Italië met een speciaal themaplein voor Ferrari, Bugatti en Maserati. Engeland met MG, Morris, Austin Healy en Aston Martin, Duitsland met Mercedes, BMW en Volkswagen. Het dak eraf, met verschillende cabrio’s en het thema Oostblok met onder andere Trabants, Tatra’s en Lada’s. In 2021 hebben we geen bijzonder thema omdat het evenement vanwege Covid19 nog ingetogen georganiseerd zal moeten worden. 

Tourrit

Oldtimerdag Tourrit

Een Oldtimer is niet alleen om naar te kijken, maar vooral om van te genieten als je ermee rijdt. Voor deze liefhebbers stellen we elk jaar een schitterende tourrit samen door het prachtige groene hart van Zuid Holland. De route leidt langs prachtige wegen en pittoreske dorpjes. Maar kijk onderweg ook goed om u heen. De tourrit omvat namelijk een aantal vragen die voor elk goed antwoord punten gaan opleveren. We willen er geen racewedstrijd van maken, maar vooral een gezellige tocht met elkaar waarbij we ook nog iets van de omgeving opsteken.

Prijs

Oldtimerdag Concours d’ Élégance

Aan het einde van de tourrit worden alle auto’s die binnenkomen opgesteld in de Dorpsstaat, de Pilatusdam en het Nicolaasplein voor het concours d’ Élégance. Hieraan kunnen ook de auto’s deelnemen die te exclusief zijn om mee te rijden en uitsluitend als showobject worden gebruikt. Een vakkundige jury zal de verschillende auto’s beoordelen waarbij ook rekening gehouden wordt met de staat van onderhoud, exclusiviteit en creativiteit van de bestuurder en eventuele gasten. Denk hierbij aan authentieke kleding of accessoires uit die tijd. Ook het aanwezige publiek kan op hun favoriete model stemmen. Er zijn bekers te winnen in verschillende onderdelen. De uitreiking vindt plaats aan het einde van de dag op het plein in het midden van de straat. De hele dag zal omlijst worden met gezellige (live)muziek die aansluit bij het thema